Royal Dry hondenbadjas review

Is dit een geschikte badjas voor je labrador?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Met deze Royal Dry hondenbadjas review hoop ik het voor jou wat makkelijker te maken om een geschikte badjas voor je labrador retriever te vinden. Zelf vond ik dit een uitdaging, want er zijn talloze badjassen voor honden. Na de nodige research is mijn keuze uiteindelijk op de badjas van Royal Dry gevallen. In deze Royal Dry hondenbadjas review sta ik stil bij de voor- en nadelen, vertel ik je wat Teddy ervan vindt en help ik je de juiste maat badjas te kiezen. Hopelijk helpt dit jou om te bepalen of dit een geschikte badjas voor je labrador is.

  Waarom heb ik een badjas gekocht voor Teddy?

  Je kunt je labrador toch prima afdrogen met een handdoek, dus waarom zou je een hondenbadjas kopen? Zo stond ik er in het begin ook in. Ik dacht altijd dat het aantrekken van zo’n badjas veel meer tijd kostte dan het afdrogen met een handdoek, maar inmiddels weet ik wel beter.

  Nadat ik ergens in de herfst voor de zoveelste keer zeiknat was geregend tijdens het wandelen, was voor mij de maat vol. Teddy vindt het heerlijk om afgedroogd te worden met een handdoek en gaat er vaak uitgebreid voor liggen. Dit lijkt misschien ideaal, maar het afdrogen wordt er niet makkelijker door. Hierdoor kostte het me meer tijd dan me lief was.

  Omdat ik al verschillende goede verhalen gehoord en gelezen had over een badjas voor honden, besloot ik de proef op de som te nemen en er zelf eentje te kopen. Uiteindelijk viel mijn keuze op de Royal Dry hondenbadjas. Ik begrijp nu hartstikke goed waarom mensen een badjas voor hun hond hebben. Zelf zou ik ook niet anders meer willen nu ik ervaren heb hoe fantastisch het werkt.

  Voor- en nadelen van de Royal Dry hondenbadjas

  Uiteraard mogen de voor- en nadelen niet ontbreken in deze Royal Dry hondenbadjas review. Omdat ik jou wil helpen om de beste badjas voor je labrador te vinden, vertel ik je hier wat in mijn ogen de grootste voor- en nadelen van deze hondenbadjas zijn. Doe er je voordeel mee!

  Voordelen

  Om te bepalen of de Royal Dry hondenbadjas iets voor jou is, ben je vast en zeker benieuwd naar de voordelen. In de productomschrijving worden er genoeg genoemd. Hierin staat onder meer dat de badjas duurzaam en antibacterieel is en geen geuren opneemt. Ik kan me goed voorstellen dat je ook benieuwd bent naar de persoonlijke ervaringen van iemand die deze badjas heeft. Daarom lees je hier wat ik de grootste voordelen van de Royal Dry hondenbadjas vind.

  • Makkelijk aan te trekken

  • Je huis blijft schoon

  • Droogt snel

  • Voelt zacht en warm aan

  • Verstelbaar halsstuk

  • Wasmachinebestendig

  Op deze afbeelding zie je mijn labrador Teddy in de Royal Dry hondenbadjas

  Voordat ik de Royal Dry hondenbadjas had, dacht ik altijd dat het aantrekken ervan een uitdaging zou zijn. Inmiddels weet ik wel beter, want deze badjas trek je in een handomdraai aan. Je steekt de kop van je labrador door de opening, sluit de klittenbandsluiting op zijn buik en vervolgens die op zijn rug. Zorg er tot slot voor dat zijn staart door de opening aan de achterzijde steekt, ‘plak’ beide flappen aan elkaar en klaar is Kees. Het halsstuk is bovendien verstelbaar, waardoor je deze goed aan kunt laten sluiten op het lichaam van je labrador retriever.

  Een ander groot voordeel is dat je huis schoon blijft als jij je labrador de Royal Dry hondenbadjas aantrekt als hij vies of nat is geworden. De stof absorbeert namelijk niet alleen water, maar ook vuil. Doordat de badjas ‘noedels’ van microvezel bevat, kan hij tot liefst zeven keer zijn eigen gewicht opnemen én vasthouden. Hierdoor is je labrador snel weer droog. Bijkomend voordeel is dat de stof van de Royal Dry hondenbadjas snel droogt.

  Nadelen

  Deze badjas heeft flink wat voordelen, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Omdat deze Royal Dry hondenbadjas review objectief is, wil ik deze ook benoemen. Het gaat hier wederom om de puntjes die ik zelf als minder prettig heb ervaren sinds ik de badjas gebruik.

  Te beginnen met de klittenbandsluiting. Deze maken het weliswaar makkelijk om de badjas aan te trekken, maar ze gaan ook snel aan de stof vastzitten. Wil je de badjas fatsoenlijk aantrekken? Dan moet je het klittenband eerst losmaken van de badjas zelf. Als je dit niet doet, blijft de badjas misschien niet goed zitten. Je labrador droogt dan minder snel en bovendien kan je huis alsnog vies worden. Zorg er daarom altijd voor dat de klittenbandsluitingen volledig vrij zijn voordat jij je labrador de Royal Dry hondenbadjas aantrekt.

  Persoonlijk vind ik dat de badjas ook wat aan de ruime kant is. Zelf heb ik maat L, wat doorgaans een prima maat moet zijn voor een labrador als ik naar de maattabel van dit product kijk. Omdat Teddy iets kleiner van stuk is dan de gemiddelde labrador retriever, heb ik zijn borstomvang en ruglengte eerst opgemeten voordat ik de Royal Dry hondenbadjas bestelde. Qua ruglengte valt Teddy in de bovengrens van maat M, maar qua borstomvang weer in maat L. Daarom heb ik toch voor de grotere maat gekozen.

  Wat vindt Teddy van de Royal Dry hondenbadjas?

  Op deze afbeelding zie je Teddy in zijn badjas in de mand liggen

  Nieuwsgierig als Teddy is, kwam hij enthousiast op me af lopen toen ik de Royal Dry hondenbadjas voor de eerste keer pakte. Toen hij in de gaten kreeg dat hij hem aan moest, nam hij gauw de benen. Daarom heb ik hem eerst op de grond gelegd en ben ondertussen zelf even wat anders gaan doen, zodat hij er rustig aan kon wennen. Vervolgens heb ik hem weer opgeborgen en gedaan alsof er niets aan de hand was.

  Als we terugkomen van het wandelen, laat ik Teddy altijd op de deurmat zitten. Doordat hij hier inmiddels aan gewend is, blijft hij netjes zitten. Toen ik de badjas in huis had en Teddy natgeregend was, heb ik dezelfde aanpak gehanteerd. Hij kwam alleen in de benen toen hij de badjas zag. Gelukkig bleef hij netjes op de mat staan, waardoor ik de badjas makkelijk en snel aan kon trekken.

  De eerste keer bleef Teddy op de deurmat staan en keek hij alsof hij wilde zeggen ‘wat heb ik nu weer aan…’. Langzaam maar zeker kwam hij achter me aan gehobbeld. In het begin was het allemaal nog wat onwennig, maar nu vindt hij het heerlijk. Ik hoef maar te zeggen ‘badjas’ en hij kijkt me met grote ogen aan terwijl hij enthousiast begint te kwispelen. Zodra hij hem aan heeft, zoekt hij vaak een rustig plekje op om te liggen.

  Hoe bepaal je de juiste maat hondenbadjas?

  De maat is één van de belangrijkste dingen om op te letten bij een hondenbadjas kopen. Koop je een (veel) te kleine badjas? Dan vindt je labrador hem niet prettig, want hij zit veel te strak. Een te grote badjas is ook niet handig, want dan droogt je labrador minder snel. Bovendien kan er alsnog vuil en water op de vloer en meubels komen als de badjas niet goed aansluit.

  Op deze afbeelding zie je de maattabel van de Royal Dry hondenbadjas

  Net als bij de meeste ander hondenbadjassen wordt er bij de Royal Dry hondenbadjas ook een maattabel weergeven. Onderaan deze tabel zie je staan voor welke rassen de badjas geschikt is. Sommige labrador-baasjes gaan hier blind op af, maar dit raad ik je niet aan. Het gaat hier namelijk om een indicatie.

  Voor labrador retrievers volstaat – als we op de tabel afgaan – maat L. Omdat niet iedere labrador even groot wordt, kan het zijn dat maat M of XL beter is voor jouw hond. Meet daarom in ieder geval de borstomvang en ruglengte en bepaal op basis daarvan welke maat Royal Dry hondenbadjas je nodig hebt.

  TIP: voor het opmeten van je labrador kun je het beste een meetlint gebruiken. Doordat dit lint flexibel is, kun je er nauwkeuriger mee meten dan met een rolmaat. Heb je geen meetlint in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een stukje touw en meet deze vervolgens na met een rolmaat om de borstomvang en ruglengte te bepalen.

  Alternatieve hondenbadjassen

  Twijfel je na het lezen van deze Royal Dry hondenbadjas review nog of dit de beste badjas voor je labrador is? Dan is het misschien beter om voor een andere optie te kiezen. Om je op weg te helpen, heb ik hier twee alternatieve hondenbadjassen op een rijtje gezet. Misschien vind je één van deze badjassen meer geschikt voor je labrador retriever.

  Mijn conclusie

  We zijn alweer aan het einde gekomen van deze Royal Dry hondenbadjas review, dus hoog tijd voor mijn conclusie. Als je op zoek bent naar een geschikte badjas voor je labrador retriever, kan ik deze zeker aanraden. Je trekt hem binnen een handomdraai aan en hij werkt uitstekend. Teddy is snel droog als hij de badjas draagt.

  Wat ik zelf ook erg fijn vind, is dat de stof snel droogt zodra je de badjas uittrekt. Wordt je hond tijdens de volgende wandeling weer nat? Geen probleem, want de Royal Dry hondenbadjas is tegen die tijd alweer droog. Hierdoor hoef je hem niet langer met handdoeken af te drogen.

  Zelf gebruik ik overigens nog wel een handdoek om de poten van Teddy af te drogen en schoon te maken. Als zijn poten erg vies zijn, haal ik ze meestal even door de potenwasser. Je spoelt zand en vuil hiermee van de poten af, waardoor je ze alleen nog maar af hoeft te drogen. De vloer blijft hierdoor een stuk beter schoon.

  Eerder in deze Royal Dry hondenbadjas review vertelde ik al dat ik vind dat de badjas wat aan de ruime kant is. Voor mij is dit overigens geen probleem, want hij doet zijn werk goed. Daarbij komt dat ik Teddy liever een iets te grote dan een te kleine badjas aantrek. Hij moet er immers geen ‘last’ van hebben. Ik krijg bovendien niet de indruk dat Teddy hem niet lekker vindt zitten. Dit alles maakt dat ik hartstikke blij ben met de Royal Dry hondenbadjas.


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds begin 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, heb ik veel kennis opgedaan over dit hondenras en dit deel ik graag met jou. Ik schrijf onder meer over mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop. Hierdoor help ik jou om het beste labrador-baasje te worden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *