Drinkbak voor je labrador kopen? Hier vind je de beste!

Handig overzicht en aandachtspunten bij een hondendrinkbak kopen

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Om te voorkomen dat je labrador uitdroogt, moet hij voldoende drinken. Vandaar dat een drinkbak voor je labrador onmisbaar is als je een hond van dit ras hebt. Zet deze drinkbak op een makkelijk toegankelijke plek neer en zorg ervoor dat er altijd water in zit. Je labrador kan dan drinken als hij dorst heeft.

Heb je nog geen drinkbak voor je labrador, ben je niet tevreden over de huidige of heeft je labrador deze gesloopt? Dan moet je een (nieuwe) labrador drinkbak kopen. Omdat het aanbod ontzettend groot is, weet je misschien niet welke je moet kiezen. Daarom help ik je om de beste drinkbak voor je labrador te vinden. Ik heb een overzicht gemaakt met beste labrador drinkbakken, maar vertel je ook waar je op let bij een drinkbak voor je labrador kopen.

  Beste labrador drinkbak overzicht

  Doufy antiknoei drinkbak Inclusief filter

  Kunststof | Minder gulzig drinken | Vermindert nadruppelen tot 90% | Makkelijk te (de)monteren | Vaatwasserbestendig | Kan zonder filter gebruikt worden | Inhoud: 2 liter

  Buxibo hondendrinkbak  Zelfvullend

  Opslag van 3,8 liter | Overstroomt niet dankzij filtersysteem | Makkelijk te (de)monteren | Vaatwasserbestendig | Antisplip | Duurzaam | Kan tegen een stootje

  Koop direct via

  Opvouwbare drink- en voerbak Ideaal voor onderweg

  Gemaakt van hoogwaardig en veilig materiaal | Makkelijk mee te nemen | Duurzaam | Buigbaar | Geschikt voor binnen en buiten | Inhoud: 1 liter | Verkrijgbaar in verschillende kleuren

  Koop direct via

  Op deze afbeelding zie je een metalen labrador drinkbak

  Heb ik een labrador drinkbak nodig?

  Moeten is een groot woord, maar ik adviseer je wel om een drinkbak voor je labrador te kopen. Waar wij mensen makkelijk zelf een glas water uit de kraan kunnen tappen, kan je hond dit niet. Ten eerste zit de kraan vaak veel te hoog voor je labrador retriever en ten tweede is hij vaak niet in staat om de kraan zelf te openen.

  In plaats van een drinkbak kun jij je labrador ook uit een schaaltje laten drinken. Het nadeel van zo’n schaaltje is dat deze niet gemaakt is voor honden. Vul je deze met water, maar drinkt je hond hier niet of nauwelijks uit? Dan vindt hij dit waarschijnlijk te moeilijk. Dit is bij een hondendrinkbak niet het geval, want zo’n bak is zo ontworpen dat honden er makkelijk en prettig uit kunnen drinken.

  Aandachtspunten bij een drinkbak voor je labrador kopen

  Ben je op zoek naar een goede drinkbak voor je labrador? Dan kan het voelen alsof je zoekt naar een speld in een hooiberg. Hondendrinkbakken zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Daarom koop je misschien lukraak een labrador drinkbak. Dit raad ik je niet aan, want de kans is groot dat je snel spijt krijgt van je aankoop. Om de beste drinkbak voor je labrador te vinden, moet je namelijk op een aantal punten letten. Hieronder heb ik de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

  Diameter

  Ondanks dat de diameter een van de belangrijkste aandachtspunten is bij een labrador drinkbak kopen, wordt hier lang niet altijd op gelet. Zolang er maar water in kan, denken veel mensen dat een drinkbak volstaat. Helaas is dit niet het geval, want je labrador moet er ook prettig uit kunnen drinken. Koop je een (te) kleine drinkbak? Dan is dit niet het geval. Hij moet dan mogelijk veel moeite doen, waardoor hij amper water drinkt uit de bak.

  Om te voorkomen dat je labrador zijn drinkbak weinig tot niet gebruikt, koop je er eentje met een diameter van minimaal 25 centimeter. Je hond heeft dan alle ruimte om zijn snuit in de bak te steken en dat maakt het drinken een stuk makkelijker. Bovendien kan er een behoorlijke hoeveelheid water in een grote drinkbak, waardoor je labrador kan drinken als hij dat wil.

  Hoogte

  Het drinkcomfort van je labrador wordt niet alleen bepaald door de diameter, maar ook door de hoogte van de drinkbak. Koop je een lage hondendrinkbak? Dan moet je labrador retriever mogelijk (te) veel moeite doen om te drinken, waardoor hij hem niet of nauwelijks gebruikt. Reden genoeg om een labrador drinkbak te kopen die de juiste hoogte heeft.

  Op deze afbeelding zie je een in hoogte verstelbare hondendrinkbak met H-standaard

  Zelf heb ik in het begin een in hoogte verstelbare drinkbak voor mijn labrador Teddy gekocht. Lang heeft deze het alleen niet volgehouden. Het klemmetje dat de drinkbak op zijn plaats moest houden, begon namelijk af te bladderen. Hierdoor kwamen er stukjes metaal in het water en dat leek me niet de bedoeling. De in hoogte verstelbare drinkbak lag dan ook vrij snel bij het oud ijzer en inmiddels drinkt Teddy weer gewoon ‘van de grond’.

  Wil jij je labrador op hoogte laten drinken? Dan kun je niet alleen een in hoogte verstelbare drinkbak kopen. Er zijn namelijk ook verhoogde drinkbakken. Doordat de drinkbak dan in een houder staat, hangt hij iets boven de grond. Als je labrador artrose heeft of aan slikproblemen lijdt, kan een verhoogde drinkbak het voor hem makkelijker maken om te drinken.

  Materiaal

  Als je op zoek bent naar een drinkbak voor je labrador retriever, raad ik je ook aan om rekening te houden met het materiaal waarvan de bak gemaakt is. Grofweg worden hondendrinkbakken gemaakt van drie materialen: kunststof, metaal en keramiek. Ik vertel je hier wat deze materialen zijn en ga er kort op in.

  • Kunststof

  Ben je op zoek naar een goedkope hondendrinkbak? Dan is de kans groot dat je bij kunststof uitkomt. De prijs is overigens niet het enige voordeel, want kunststof drinkbakken zijn makkelijk mee te nemen en je maakt ze in een handomdraai schoon. Het lichte gewicht is ook een nadeel, want je labrador kan hem vrij makkelijk verplaatsen als hij drinkt. Goedkope kunststof hondendrinkbakken kunnen bovendien snel beschadigen. Als je voorkeur uitgaat naar een drinkbak van kunststof, raad ik je aan er eentje van goede kwaliteit te kopen. Richt je hiervoor tot de reviews en beoordelingen van kunststof hondendrinkbakken.

  • Metaal

  Veel labrador-baasjes hebben een metalen drinkbak. Dit komt vooral doordat een rvs of metalen drinkbak geen broedplaats voor bacteriën is. Kies je voor metaal? Dan koop je een hygiënische hondendrinkbak. Extra bijkomstigheid is dat je een drinkbak van dit materiaal makkelijk schoon kunt maken. Doordat ze vaak vaatwasserbestendig zijn, hoef je ze niet met de hand af te wassen. Bovendien zijn ze licht van gewicht en hebben ze een lange levensduur. Zelf heb ik van begin af aan ook een metalen drinkbak en hier ben ik uiterst tevreden over.

  • Keramiek

  Tot slot kun je ook nog een keramische drinkbak voor je labrador kopen. In tegenstelling tot kunststof en metaal is keramiek een stuk zwaarder. Door zijn gewicht kan je labrador de drinkbak niet makkelijk verplaatsen en omstoten. De meeste keramische drinkbakken kunnen bovendien in de vaatwasser, waardoor je ze makkelijk schoonhoudt. Doordat keramiek een steensoort is, is het breekbaar. Laat je een keramische drinkbak per ongeluk vallen? Grote kans dat hij dit niet overleeft. Vraag jezelf daarom af of een keramische hondendrinkbak de beste keuze is.

  Bodem

  De bodem is waarschijnlijk niet het eerste waar je naar kijkt als je op zoek bent naar een labrador drinkbak, maar het is wel een belangrijk aandachtspunt. Dit is zeker het geval als je van plan bent om de hondendrinkbak direct op de vloer te plaatsen. Als de bodem glad is, kan je labrador deze makkelijk verschuiven terwijl hij aan het drinken is. Daarom adviseer ik je een antislip drinkbak voor je labrador retriever te kopen. De onderkant van zo’n bak is vaak voorzien van rubber, waardoor hij niet zo makkelijk over de vloer schuift.

  Heb je net een nieuwe labrador drinkbak gekocht, maar heeft deze geen antislip bodem? Gooi de drinkbak dan niet direct weg, want je kunt er een siliconen placemat onder leggen. Hiermee bereik je hetzelfde effect als met een antislip hondendrinkbak. Als je zelf een beetje handig bent, kun je ook een paar stukjes rubber aan de onderkant van je drinkbak lijmen.

  Op deze afbeelding zie je een drinkbak voor honden met waterreservoir

  Automatische drinkbak voor je labrador

  Het is belangrijk dat je labrador kan drinken als hij dorst heeft. Daarom moet je goed in de gaten houden of er nog water in zijn bak zit. Helaas is dit iets wat veel labrador-baasjes vergeten. Geldt dit ook voor jou? Dan is er een oplossing, namelijk een automatische drinkbak voor je labrador retriever.

  Het grote voordeel van een automatische hondendrinkbak is dat hij een grotere opslagbak voor water heeft. De drinkbak van je labrador wordt dan vanzelf gevuld, waardoor je hier niet meer aan hoeft te denken. Houd wel in de gaten of er nog voldoende water in de opslagbak zit. Als deze leeg is, kan je labrador namelijk niet meer drinken.

  Drinkfontein voor honden

  Wie een automatische drinkbak voor zijn labrador zoekt, kan ook een drinkfontein voor honden kopen. Deze hondendrinkbak stimuleert je viervoeter niet alleen om meer te drinken, maar het water is ook nog eens een stuk schoner dan water uit een ‘normale drinkbak’. Dit komt doordat het stroomt. Bovendien is een drinkfontein voorzien van filters, waardoor hij het water reinigt. Dit zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte in het water hoger is en dat heeft een positief effect op de nieren van je labrador.

  Heb je een drinkbak voor binnen, maar zoek je er nog eentje voor buiten? Overweeg dan een drinkfontein voor buiten te kopen. Doordat deze drinkbak voorzien is van een pedaal, bepaalt je labrador zelf wanneer hij drinkt. Hij moet alleen nog wel even leren dat hij zelf het pedaal in moet drukken als hij dorst heeft. Vergeet de kraan overigens niet te openen als je de drinkfontein voor buiten op de tuinslang hebt aangesloten. Als je de kraan dicht laat zitten komt er namelijk geen water uit de drinkfontein.

  Je labrador kan een drinkfontein voor buiten niet alleen gebruiken als hij dorst heeft, maar het is ook een ideaal ter verkoeling op warme dagen. Als je hond toegang heeft tot de fontein, verklein je de kans dat je labrador oververhit raakt. Het water helpt immers om zijn lichaamstemperatuur lager te houden. Wil je graag een drinkfontein voor je labrador kopen? Ik heb er hier een paar voor je op een rijtje gezet.

  Happy Things® Drinkfontein Extreem stil tijdens gebruik

  Gefilterd en gezond water | Deksel van rvs | Waterreservoir van 2,4 liter | Energiezuinige motor | Stijlvol ontwerp | Inclusief 4 filters | Waterindicatie met led-verlichting | Slechts 40 decibel geluid | Gaat extra lang mee

  CoolPets Splash Water Fountain Met 2 sproeikoppen

  Eenvoudig aansluiten op tuinslang | Antisliplaag | Onbeperkt toegang tot drinkwater

  Anti knoei drinkbak voor je hond

  Als je een groot stuk met je labrador gewandeld hebt, heeft hij waarschijnlijk veel dorst. Je hond probeert in dat geval veel water in één keer te drinken en dat gaat vaak gepaard met smeren. Ligt er elke keer veel water rondom de hondendrinkbak? Dan blijf je aan het schoonmaken.

  Frustreert het je dat je labrador telkens smeert als hij water drinkt? Overweeg dan om een anti knoei drinkbak voor je labrador te kopen. Bij zo’n drinkbak drijft er een kunststof plaat op het water met in het midden een opening. Hierdoor kan je labrador drinken als hij dorst heeft, maar smeert hij (veel) minder dan met een ‘normale’ drinkbak.

  Extra bijkomstigheid is dat er met een anti knoei drinkbak voor je labrador niet veel water op de grond komt als je er per ongeluk tegenaan stoot. Het kunststof plaatje dat op het water drijft, zorgt ervoor dat de inhoud grotendeels in de hondendrinkbak blijft zitten. Lijkt zo’n drinkbak je wel wat? Overweeg dan eens een van de volgende anti knoei drinkbakken te kopen.

  Doufy antiknoei drinkbak Inclusief filter

  Kunststof | Minder gulzig drinken | Vermindert nadruppelen tot 90% | Makkelijk te (de)monteren | Vaatwasserbestendig | Kan zonder filter gebruikt worden | Inhoud: 2 liter

  Labrador drinkbak voor onderweg

  De gemiddelde labrador retriever is een energieke hond. Om ervoor te zorgen dat hij zijn energie kwijt kan, is het belangrijk dat hij voldoende beweging krijgt. Je kunt je labrador uitlaten in de buurt, maar het is ook leuk om met hem naar het bos of het park te gaan. Hier kan hij lekker rennen en misschien zelfs wel met andere honden spelen.

  Trek je er regelmatig op uit met je labrador? Dan is het verstandig om wat drinken mee te nemen. Je hond krijgt namelijk dorst als hij actief bezig is geweest. Je kunt een speciale hondendrinkfles kopen, maar ook een labrador drinkbak voor onderweg.

  Als je nog op zoek bent naar een labrador drinkbak voor onderweg, kun je het beste voor een opbouwbare hondendrinkbak kiezen. Zo’n hondendrinkbak neemt namelijk niet veel ruimte in, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Doordat hij vaak gemaakt is van siliconen, is hij bovendien makkelijk schoon te maken. Een drinkbak voor onderweg kun je overigens ook gebruiken als voerbak voor je labrador. Je hoeft in dat geval maar één bak mee te nemen en dat scheelt weer.

  Opvouwbare drink- en voerbak Ideaal voor onderweg

  Gemaakt van hoogwaardig en veilig materiaal | Makkelijk mee te nemen | Duurzaam | Buigbaar | Geschikt voor binnen en buiten | Inhoud: 1 liter | Verkrijgbaar in verschillende kleuren

  Koop direct via


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds begin 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, heb ik veel kennis opgedaan over dit hondenras en dit deel ik graag met jou. Ik schrijf onder meer over mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop. Hierdoor help ik jou om het beste labrador-baasje te worden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *