Happysnoots donut hondenmand review

is dit een geschikte mand voor je labrador?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Deze Happysnoots donut hondenmand review gaat – je verwacht het niet – over de donut hondenmand van het merk Happysnoots. Zelf kocht ik hem in oktober 2022 voor dierendag. Mijn labrador Teddy had altijd een simpel en goedkoop kussen, maar lag hier vaker niet dan wel op. Vandaar dat ik het tijd vond voor iets anders. Na de nodige research besloot ik de Happysnoots donut hondenmand te kopen.

Ben je op zoek naar een donut hondenmand voor je labrador retriever? Dan overweeg je misschien om de donut hondenmand van Happysnoots te kopen. Omdat ik zelf ook twijfelde, kan ik me voorstellen dat dit bij jou niet anders is. Daarom heb ik deze Happysnoots donut hondenmand review geschreven. Hierin lees je alles wat je moet weten over deze donutmand. Hopelijk helpt dit je in de zoektocht naar een mand of kussen voor je labrador.

  Happysnoots donut hondenmand kopen

  Waarom een donut hondenmand?

  Op deze foto zie je de bruine donut van Happysnoots

  Omdat er zoveel verschillende soorten hondenmanden zijn, vraag jij je misschien af waarom ik juist voor een donut hondenmand koos. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst vond ik de buitenkant van zo’n mand er lekker zacht uitzien en dat leek me comfortabel voor Teddy. Daarnaast houdt een donut hondenmand – als je tenminste de juiste maat koopt – de lichaamswarmte van je hond goed vast.

  De opstaande rand is ook een reden waarom ik besloot een donut labrador mand te kopen. Vooral honden die opgekruld slapen zijn vaak gek op zo’n ronde mand. Door de vulling zakt je hond er ook lekker in weg, waardoor het voor hem al snel als een veilig holletje voelt. Hij ziet de opstaande rand als een soort bescherming en dat vermindert stress bij je labrador. Daarbij komt dat de rand extra ondersteuning biedt aan de nek als je viervoeter er met zijn kop op ligt. Dit verhoogt niet alleen het comfort van de mand, maar verkleint ook de kans op spier- en gewrichtspijn.

  Voor- en nadelen van de Happysnoots donut hondenmand

  Hierboven las je al waarom je voor een donut hondenmand kiest. De meeste punten gaan ook op voor de mand van Happysnoots, maar zelf heb ik nog een aantal andere voordelen ervaren. Deze deel ik hieronder met je. Omdat deze Happysnoots donut hondenmand review onafhankelijk en eerlijk is, benoem ik ook wat in mijn ogen de grootste nadelen van deze mand zijn.

  Voordelen

  Waar veel Happysnoots donut hondenmand reviews zich alleen beperken tot de algemene voordelen, doe ik dit niet. Omdat ik jou echt de helpende hand wil bieden, vertel ik je hier wat ik de grootste voordelen van deze labrador mand vind. Om het duidelijk en overzichtelijk te houden, zet ik de voordelen hier eerst onder elkaar. Vervolgens licht ik ieder voordeel kort toe, zodat je wat meer achtergrond krijgt.

  • Wasmachine- en drogerbestendig

  • Mooie uitstraling

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

  • Duurzaam

  • Antislip onderkant

  Eén van de grootste voordelen van deze labrador mand is in mijn ogen dat je hem uit kunt wassen in de wasmachine. Erg handig als je het mij vraagt, want een labrador haart veel. Door de twee ritsen aan de onderkant haal je de vulling binnen een handomdraai uit de rand en basis van de mand. De hoes kan vervolgens in de wasmachine. Was hem op maximaal 30 graden. Je kunt de hoes zelfs drogen in de droger op een lage temperatuur. Zelf doe ik dit niet, want de hoes is ook relatief snel droog als je hem aan de lucht laat drogen. Let op: je kunt de hoes niet strijken en je mag hem ook niet bleken.

  Was de hoes van een Happysnoots donut hondenmand in een waszak. Hondenhaar, zand en andere rommel blijft in de zak achter en komt niet in je wasmachine terecht. Hierdoor verleng je de levensduur van dit apparaat. De inhoud wordt wel schoon, want water kan er vrij doorheen stromen.

  De uitstraling is in mijn ogen ook een groot voordeel van deze donut hondenmand. In tegenstelling tot veel andere hondenmanden ziet deze er wél stijlvol uit, waardoor het een echte eyecatcher is. Ik heb zelfs al van meerdere mensen complimenten gekregen over de uitstraling van de mand. Extra bijkomstigheid is dat de hondenmand van Happysnoots verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren. Zelf heb ik de bruine, omdat ik deze het mooiste vond.

  Op deze afbeelding zie je Teddy opgekruld slapen in een donutmand voor honden

  Als je op zoek bent naar een duurzame hondenmand, kan ik de donut mand van Happysnoots ook van harte aanraden. Waar de buitenkant van veel vergelijkbare manden gemaakt is van pluche, is de buitenkant van de Happysnoots mand gemaakt van 100% vegan imitatiebond. Je haalt dus een duurzaam product in huis.

  Tot slot vind ik het een groot voordeel dat deze donutmand voor honden voorzien is van een antislip onderkant. Zelf heb ik een pvc-vloer met redelijk wat structuur, waardoor hij niet bijzonder glad is. Toch ben ik blij met de antislip onderkant, want de mand blijft hierdoor grotendeels op zijn plek liggen. Als Teddy er met een aanloop in duikt, kan hij wel een paar meter verschuiven. Maar ik denk dat geen enkele antislip onderkant berekend is op de lompheid van een labrador retriever.

  Nadelen

  Net als ieder ander product heeft ook de Happysnoots donut hondenmand nadelen. Bij de mand die ik kocht, was de hoes met vulling in de rand binnen de kortste keren kapot. Op zich niet heel gek als je een labrador hebt die er een spelletje van maakt om met een aanloop in zijn mand te duiken.

  Je hoeft overigens niet direct een nieuwe mand voor je labrador te kopen als de hoes met vulling kapot is. Als je zelf een beetje handig bent met een naaimachine of iemand kent die dit is, kun je hem repareren. Ik heb beide hoezen met vulling meegenomen naar mijn moeder en zij heeft de randen nogmaals gestikt voor extra stevigheid. De hoezen zijn momenteel nog steeds heel.

  Op de site van Happysnoots staat: “Nadat we zelf een slechte ervaring hadden met een ander populair merk, hebben we de Happysnoots mand ontwikkeld en maximaal gevuld na 4 maanden samen testen met de leverancier.” Toch vind ik dat er wel wat meer vulling bij in had gekund, zowel in de rand als de basis. De rand van de mand staat weliswaar iets omhoog, maar hij is lang niet zo hoog als op de afbeeldingen.

  Wat vindt Teddy van de Happysnoots donut hondenmand?

  Op deze afbeelding zie Teddy op zijn zij slapen in een donutmand van Happysnoots

  Teddy kan (helaas) niet praten, maar toch ben ik ervan overtuigd dat hij de Happysnoots donut hondenmand geweldig vindt. In het begin moest hij er even aan wennen, maar tegenwoordig gaat hij er met tegenzin uit. Hij ligt hier in de gang onder de trap en Teddy brengt er zowel overdag als ’s nachts veel tijd in door. Ik hoef maar te zeggen ‘Teddy, in de mand’ en hij dribbelt er vrolijk naartoe.

  Als ik ’s avonds naar bed ga en Teddy in zijn mand gaat liggen, duurt het niet lang voordat hij slaapt. Voordat ik zelf überhaupt in bed lig, hoor ik hem al uitgebreid snurken. Dit beschouw ik als een teken dat hij het heerlijk vindt om in zijn Happysnoots donut mand te liggen. Hij blijft er ’s ochtends zelfs vaak in liggen als ik beneden kom. Meneer gunt me nog wel een blik waardig, maar laat zijn kop vervolgens weer rusten op de mand.

  Alternatieve donut hondenmanden

  Een donut hondenmand brengt de nodige voordelen met zich mee. Daarom verbaast het je misschien niet dat steeds meer mensen met een hond er eentje kopen. Als je zelf ook zo’n mand wilt, kun je de Happysnoots donut kopen. Er zijn echter nog talloze andere merken die donut hondenmanden verkopen. Ondanks dat dit een Happysnoots donut hondenmand review is, wil ik je ook alternatieven laten zien. Hieronder heb ik er een aantal uitgelicht.

  Doxie® Hondenmand

  Verhoogde rand voor ondersteuning van kop en nek | Zorgt voor betere en diepere nachtrust | Voorkomt angst en stress | Afneembare, wasmachinebestendige hoes | Antislip onderkant | Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

  Behave Hondenmand Deluxe

  Verhoogde rand voor ondersteuning van kop en nek | Stressverlagend | Gevuld met extra pluche | Antislip onderkant | Afneembare, wasmachinebestendige hoes | Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

  Koop direct via

  Filo hondenmand Inclusief deken

  Verhoogde rand voor ondersteuning van kop en nek | Optimaal slaapcomfort door zachte stoffen en stevige vulling | Warme en veilige plek voor je hond | Afneembare, wasmachinebestendige hoes | Antislip onderkant | Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

  Koop direct via

  Snoozle hondenmand

  Verhoogde rand voor ondersteuning van kop en nek | Zorgt voor betere en diepere nachtrust | Voorkomt angst en stress | Wasmachinebestendig (m.u.v. maat XXL) | Antislip onderkant | Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

  Mijn conclusie

  Ben je op zoek naar een geschikte hondenmand voor je labrador? Dan kan ik je de Happysnoots donut hondenmand van harte aanbevelen. Hij is misschien wat duurder dan een gemiddelde mand of labrador kussen, maar ik ben erg te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij komt dat je de hoes uit kunt wassen in de wasmachine, waardoor je de mand makkelijk schoonhoudt.

  Op deze afbeelding zie je Teddy in zijn mand onder de trap liggen

  Jij bent overigens niet de enige die baat heeft bij een donut hondenmand van Happysnoots, want dat geldt net zo goed voor je labrador retriever. De mand is lekker warm en zacht en het voelt al snel als een veilige plek voor je hond. Bovendien kan hij zijn kop op de verhoogde rand laten rusten, waardoor zijn nek ondersteund wordt.

  Er zitten weliswaar ook een aantal nadelen aan deze hondenmand, maar deze wegen in mijn ogen niet op tegen de voordelen. Bovendien kun je ze makkelijk tackelen. Zo kun je de hoezen met vulling extra stikken, zodat ze minder snel uitscheuren. Ben je niet tevreden over de dikte van de randen? Stop hier dan zelf wat extra vulling bij in.

  Zelf heb ik de Happysnoots donut hondenmand XL, maar achteraf had ik beter voor de Happysnoots donut hondenmand XXL kiezen. Teddy slaapt namelijk niet alleen opgekruld, maar ook languit. Als hij er languit in ligt, steekt een deel van zijn lichaam buiten de mand uit. Slaapt je labrador uitsluitend opgekruld? Dan volstaat de XL-variant waarschijnlijk. Twijfel je? Kies dan altijd voor de XXL-variant.

  As je de mand eenmaal in huis hebt, moet je hem eerst een minuut of 10 opschudden. De vulling verspreidt zich dan goed over de hoezen, waardoor de mand comfortabeler wordt voor je labrador. Het is sowieso verstandig om de Happysnoots donut hondenmand af en toe op te schudden, want dan blijft de rand beter omhoog staan.


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds begin 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, heb ik veel kennis opgedaan over dit hondenras en dit deel ik graag met jou. Ik schrijf onder meer over mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop. Hierdoor help ik jou om het beste labrador-baasje te worden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *