Best for Pets hondendeken review

Ontdek wat ik van deze deken voor in de auto vind!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Ik neem mijn labrador Teddy vaak mee in de auto. Zo gaan we geregeld samen naar het bos of een losloopgebied. Omdat hij nogal veel haart en de stoelen van mijn auto bekleed zijn met stof, leek het me handig om een hondendeken te kopen. Inmiddels maak ik hier zo’n twee jaar gebruik van, waardoor ik het tijd vind om deze Best for Pets hondendeken review te schrijven. Wil je zelf zo’n deken voor in de auto kopen? Dan hoop ik van harte dat deze review je helpt om de beste hondendeken te vinden.

  Waarom heb ik een hondendeken voor in de auto gekocht?

  Op deze afbeelding zie je de hondendeken voor Best for Pets in mijn auto

  Waar veel hondenrassen twee keer per jaar verharen, haart een labrador retriever het hele jaar door. Als pup haarde Teddy amper, maar dit veranderde naarmate hij ouder werd. Zelfs na een kort ritje in de auto zat de bekleding vaak onder het haar. Omdat het me behoorlijk veel tijd kostte om alle hondenhaar te verwijderen uit de auto, kocht ik de Best for Pets hondendeken.

  Koop je een hondendeken met de verwachting dat hondenhaar in de auto verleden tijd is? Dan moet ik je helaas teleurstellen, want er blijven ook met deken nog haren achter op de bekleding. Zelf gebruik ik de hondendeken van Best for Pets op de achterbank, maar hij is ook geschikt voor de kofferbak. Teddy hangt vaak met zijn kop op de rand van de dekken, tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel. Hij laat zijn kop tegen de zijkant van één van beide stoelen rusten, waardoor hier hondenhaar op achterblijft. Gelukkig blijft er op de achterbank zelf veel minder hondenhaar achter dan voordat ik een hondendeken gebruikte.

  De grote hoeveelheid hondenhaar op de bekleding was voor mij niet de enige reden om een hondendeken voor de auto te kopen. Na een wandeling in het bos of losloopgebied is Teddy vaak behoorlijk vies en soms zelfs nat. De hondendeken voorkomt dat zand, modder en ander vuil in de bekleding gaat zitten. Daarnaast heeft Teddy zo nu en dan een puspiemel. Dankzij de hondendeken gaan de groengele vlekken niet in de bekleding zitten, maar blijven ze achter op de deken. Hierdoor zijn de stoelen in mijn auto nog nagenoeg vlekvrij.

  Best for Pets hondendeken auto Met verstelbare riempjes

  Makkelijk te bevestigen en verwijderen | Past in elke auto | Geschikt voor achterbank en kofferbak | Stevig | Veilig | Antislip onderkant | Waterproof | Wasmachinebestendig

  Koop direct via

  Voor- en nadelen van mijn hondendeken

  Na het lezen van de tekst hierboven ben je misschien al overtuigd. Toch zitten er nog meer voordelen aan een hondendeken. Hieronder zet ik ze allemaal voor je op een rijtje. Ik beperk me overigens niet alleen tot de voordelen, want in deze Best for Pets hondendeken review vertel ik je ook wat ik de grootste nadelen vind.

  Voordelen

  Met een hondendeken komt er minder hondenhaar in je auto en blijft de bekleding schoon. Dit zijn in mijn ogen de grootste voordelen van een autodeken voor honden. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat er nog meer redenen zijn om zo’n deken te kopen. Persoonlijk vind ik dit de grootste voordelen van mijn Best for Pets hondendeken.

  Op deze afbeelding zie je Teddy op de hondendeken in de auto zitten
  • Bevestigen en verwijderen is simpel

  • Veilig

  • Stevig

  • Makkelijk schoon te maken

  • Wasmachinebestendig

  • Antislip onderkant

  • Past in elke auto

  • Geschikt voor achterbank en kofferbak

  Als je de hondendeken op de achterbank gebruikt, kan hier verder niemand meer zitten. Heb je kinderen of vervoer je geregeld andere mensen achterin? Dan lijkt een hondendeken voor de auto misschien niet ideaal. Gelukkig bevestig en verwijder je hem in een handomdraai dankzij de vier gespsluitingen. Je bevestigt de hondendeken aan de hoofdsteun van de bestuurders- en bijrijdersstoel en de buitenste twee hoofdsteunen van de achterbank. Dankzij de antislip onderkant blijft de deken goed op zijn plek liggen. Wil je hem uit de auto halen? Dan hoef je alleen de sluitingen los te klikken.

  Wat ik zelf ook een groot voordeel van deze deken vind, is dat hij een opstaande rand heeft aan de kant van de bestuurders en bijrijdersstoel. Hierdoor kan Teddy niet tussen deze twee stoelen door. Het middelste gedeelte is van gaas, waardoor ik hem wel in de gaten kan houden tijdens het rijden. Ik vind de openingen bij de gordelhouders bovendien erg handig. Ik klik de autogordel van Teddy hierin en bevestig het andere uiteinde aan zijn AnnyX tuigje. Doordat de openingen voorzien zijn van klittenbandsluiting, kun je ze goed afsluiten zodra de gordel eenmaal in de houder zit.

  BOTC autogordel hond Met dubbele gesp

  Gemaakt van duurzaam, stevig en sterk nylon | Scheur- en krasbestendig | Makkelijk vast te maken | Verstelbaar van 50 tot 80 cm | Met elastisch deel dat krachten absorbeert bij plotseling remmen | Geschikt voor alle auto's | Voor honden tot 65 kilo

  Koop direct via

  Ik vind mijn hondendeken voor de auto bovendien bijzonder stevig. Ondanks dat hij al een paar jaar vrij intensief gebruikt wordt, zie ik nog geen schade. Dit komt waarschijnlijk doordat hij is opgebouwd uit zes lagen stof. Hierdoor houdt de deken bovendien water tegen. Best for Pets beweert dat de deken 100% waterdicht is. Ik kan dit alleen niet bevestigen of ontkennen, want Teddy heeft nog nooit zeiknat op de hondendeken gezeten. Ik droog hem eerst af als hij doorweekt is of trek hem zijn hondenbadjas aan.

  Tot slot wil ik nog even stilstaan bij het schoonmaken van de deken. Als mijn hondendeken vol haar en zand zit, haal ik hem uit de auto en ga er met de stofzuiger overheen. Het grootste deel van de haren en het vuil verdwijnt hierdoor van de deken. Is hij erg vies? Dan gooi ik hem in de wasmachine. Ik doe er voor de zekerheid altijd een waszak omheen, zodat er zo weinig mogelijk hondenhaar in de wasmachine komt.

  Nadelen

  Ik ben grotendeels positief over mijn hondendeken voor de auto, maar toch zijn er een paar kleine puntjes waar ik me aan stoor. Zoals ik bij de voordelen al aangaf, zijn de openingen bij de gordelhouders voorzien van klittenbandsluiting. Handig, maar bij mij blijft hier veel hondenhaar aan kleven. Hierdoor sluit de opening niet helemaal goed meer af, waardoor er ter hoogte van de opening vaak toch haren op de achterbank zitten. Ik heb geprobeerd de haren zo goed mogelijk van het klittenband te verwijderen, maar dat is een uitdaging.

  Heb je een handige tip om hondenhaar van klittenband te verwijderen? Dan hoor ik het graag van je. Je mag hieronder reageren, maar ook een mailtje sturen naar bas@labradorgids.nl.

  De bovenste laag van de Best for Pets hondendeken heeft ruitjes. Dit geeft de deken een leuke uitstraling, maar aan de stiksels tussen de ruitjes blijven geregeld hondenharen zitten. Het gevolg hiervan is dat niet alle haren opgezogen worden als je met de stofzuiger over de deken gaat. Persoonlijk vind ik het niet erg dat er een paar haartjes op de hondendeken achterblijven, maar ik wil het toch even genoemd hebben in deze review over de Best for Pets hondendeken voor de auto.

  Wat vindt Teddy van de Best for Pets hondendeken?

  Op deze afbeelding zie je Teddy door het gaas van de hondendeken lekker liggen

  Als Teddy meegaat in de auto, zeg ik altijd tegen hem: “Gaat Teddy in de auto?”. Hij reageert dan heel enthousiast en loopt direct naar de deur. Teddy sprong altijd direct op de achterbank, maar deed dit niet toen de hondendeken van Best for Pets er voor het eerst in lag. Hij snuffelde wat aan de deken, maar weigerde te springen. Zelfs met iets lekkers was hij niet in de auto te lokken, waardoor er de eerste keren niets anders op zat dan hem in de auto te tillen.

  In het begin moest Teddy duidelijk nog wennen aan de Best for Pets hondendeken. Hij vond het lastig om een plekje te vinden, waardoor hij vaak heen en weer drentelde over de achterbank tijdens autoritjes. Naarmate we vaker met de auto gingen, merkte ik dat de deken voor hem steeds vertrouwder ging voelen. Hij drentelde veel minder en ging sneller liggen. Tegenwoordig springt hij zelf weer in de auto en gaat hij vrijwel direct liggen zodra we wegrijden.

  Alternatieve hondendekens voor de auto

  Wil je graag een hondendeken voor de auto kopen, maar ben je nog niet geheel overtuigd van die van Best for Pets? Geen probleem, want er zijn genoeg alternatieven. Ik heb hieronder een aantal hondendekens met een hoge beoordeling voor je op een rijtje gezet.

  De Blaffende Kat hondendeken Met kijkvenster

  Gemaakt van hoge kwaliteit 600D Oxford | Waterafstotend | Krasvrij | Antislip onderkant | Met zijflappen die je omhoog kunt plaatsen | Instophendels voor tussen de rugleuning | Te gebruiken op achterbank en in kofferbak | 2 openingen met klittenband voor bevestigen veiligheidsriem | Wasmachinebestendig | Inclusief 2 hondenriemen en e-book

  Jake and Jacky hondendeken Zware kwaliteit

  Zware kwaliteit | Beschermt je auto tegen vuil en beschadigingen | Kliksluitingen voor eenvoudige (de)montage | Makkelijk schoon te maken met vochtige doek | 2 gordelingangen | Antislip onderkant | Met zijflappen die je omhoog kunt plaatsen | Instophendels voor tussen de rugleuning | Te gebruiken op achterbank en in kofferbak | Inclusief 2 riemen, opbergtasje en Nederlandstalige handleiding

  Koop direct via

  JC Pets® premium hondendeken auto Multifunctioneel

  Gemaakt van robuust materiaal | 4 verschillende beschermingslagen | Houdt bekleding schoon en netjes | 100% waterdicht | Antislip onderkant | Met slimme kliksluitingen aan zijkant en meerdere ritsen | Voorzien van kijkvenster | Te gebruiken op achterbank, in kofferbak en op passagiersstoel | Inclusief 2 veiligheidsgordels

  Koop direct via

  Strex hondendeken auto Wasmachinebestendig

  Opgebouwd uit 4 lagen | Beschermt je auto tegen vuil en beschadigingen | Waterdicht | Antislip onderkant | Met zijflappen die je omhoog kunt plaatsen | Snel te bevestigen aan hoofdsteunen | Openingen bij gordelhouders | Inclusief veiligheidsgordels en opberghoes

  Conclusie

  Op deze afbeelding zie je Teddy relaxed liggen op de Best for Pets hondendeken

  Als je deze review over de Best for Pets hondendeken voor de auto helemaal gelezen hebt, is het je vast niet ontgaan dat ik er erg tevreden over ben. Zoek je een hondendeken voor de achterbank en/of kofferbak? Dan kan ik je deze van harte aanbevelen. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit, want na een paar jaar intensief gebruik verkeert hij nog steeds in goede staat.

  Daarbij komt dat ik echt het idee heb dat ik Teddy op een veilige manier vervoer in de auto met deze deken op de achterbank. De opstaande rand aan de voorzijde verhindert dat hij tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel door kan schieten als ik een keer hard moet remmen. Dankzij de openingen bij de gordelhouders kan ik Teddy bovendien vastmaken en dat geeft een extra veilig gevoel.

  Ook de manier van schoonmaken stemt mij bijzonder positief. Meestal haal ik de hondendeken uit de auto, leg hem op de grond neer en ga er even snel met de stofzuiger overheen. Haren, vuil en andere rommel verdwijnt hierdoor snel van de deken. Als er veel vlekken in de deken zitten, gooi ik hem in de wasmachine. Het duurt niet lang voordat de deken droog is, waardoor je hem snel weer kunt gebruiken.

  Tot slot ben ik bijzonder te spreken over de manier waarop deze hondendeken de bekleding van mijn auto beschermt. Er komt minder hondenhaar en zand op de stoelen terecht, waardoor het stofzuigen van de auto me veel minder tijd kost. Bovendien voorkomt de deken dat Teddy’s nagels de bekleding beschadigen. Doordat je de zijflappen van de Best for Pets hondendeken omhoog kunt doen, kun je er zelfs de deuren mee beschermen.

  Blijf op de hoogte van alles over labradors!

  Wil je het beste baasje worden voor je labrador? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Labradorgids.nl en ontvang maandelijks handige informatie en leuke tips en weetjes over dit hondenras. Als bedankje stuur ik je GRATIS mijn mini e-book '15 tips voor een gelukkige labrador retriever'.


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds begin 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, heb ik veel kennis opgedaan over dit hondenras en dit deel ik graag met jou. Ik schrijf onder meer over mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop. Hierdoor help ik jou om het beste labrador-baasje te worden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *