Dino hondenknuffel review

ontdek wat ik en Teddy van dit hondenspeeltje vinden!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Mijn labrador Teddy is gek op knuffels. Ondanks dat hij geen sloper is, gaan de meeste knuffels niet al te lang mee. Omdat ik online geregeld ‘iets’ voorbij zag komen over een onverwoestbare dinosaurus voor honden, besloot ik de proef op de som te nemen en hem te kopen. Aangezien Teddy inmiddels al toe is aan zijn tweede, vond ik het tijd om deze dino hondenknuffel review te schrijven. Hopelijk heb je er wat aan.

  Waarom heb ik de dino hondenknuffel gekocht?

  Ik heb de dino hondenknuffel vooral gekocht omdat Teddy gek is op knuffels. Hij kan zichzelf er lange tijd mee vermaken, zeker als er een piepje in zit. Hij rent er rondjes mee door het huis, schudt met zijn kop als hij de knuffel in zijn bek heeft en bijt graag op alle hoekjes, puntjes en uiteindes.

  Op deze afbeelding zie je Teddy's dino

  Daarnaast was ik zelf gewoon benieuwd naar de kwaliteit van de dino hondenknuffel. Telkens als ik hem voorbij zag komen op sociale media, werd hij aangeprezen als ‘onverwoestbaar hondenspeelgoed’. Aangezien Teddy door de jaren heen heel wat speeltjes versleten heeft, weet ik als geen ander dat alle speelgoed kapot kan gaan. Maar stiekem hoopte ik toch dat dit speeltje wat langer mee zou gaan dan de rest van zijn knuffels.

  Voor- en nadelen van de dino hondenknuffel

  Ben je de dino hondenknuffel ook al geregeld tegengekomen? Dan twijfel je misschien of je hem moet kopen voor je hond. Bij mij was dit ook het geval en dat kwam vooral doordat er niet al te veel informatie over het product te vinden was. Dit was voor mij dan ook een reden om een review over deze dino hondenknuffel te schrijven.

  In een review mogen de voor- en nadelen van een product uiteraard niet ontbreken. Vandaar dat ik je hier vertel wat ik de grootste plus- en minpunten vind van dit hondenspeelgoed. Ik hoop dat dit jou helpt om te bepalen of je de dino hondenknuffel wel of niet moet kopen.

  Voordelen

  Hondenknuffels zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Je hond maakt het waarschijnlijk niet veel uit welke je koopt, want hij vermaakt zich met alle knuffels net zo goed. Ben je op zoek naar een hondenknuffel met een leuke en vrolijke uitstraling? Dan kan ik deze dinosaurus van harte aanbevelen.

  Uiteraard koop je een hondenknuffel niet alleen vanwege zijn uitstraling. Gelukkig zitten er ook nog andere voordelen aan de dino hondenknuffel. Ik zet ze hieronder eerst op een rijtje en licht ze daarna kort toe.

  • Extra voering aan de binnenkant

  • Gaat langer mee dan de gemiddelde knuffel

  • Goed afgewerkt

  • Heeft een piepje

  Wat ik persoonlijk één van de grootste voordelen van deze dino hondenknuffel vind, is dat er een extra voering aan de binnenkant zit. Krijgt je hond de buitenkant kapot? Dan kan hij niet direct bij de vulling, want deze zit als het ware verpakt in een extra ‘jasje’.

  Op deze afbeelding zie je de extra binnenlaag van de dino knuffel

  De binnenlaag is gemaakt van een fijn gaas dat bijzonder stevig is. De knuffels die Teddy in het verleden versleten heeft, hadden geen van allen zo’n extra laag. Ik denk dan ook dat dit de belangrijkste reden is dat deze dino hondenknuffel langer meegaat dan de gemiddelde knuffel voor honden.

  Ook de manier waarop deze dinosaurus knuffel voor honden is afgewerkt, stemt mij tevreden. Je ziet op het eerste gezicht namelijk amper stiksels. Uiteraard zijn ze er wel degelijk, maar ze zitten goed verborgen in de ‘overgangen’ naar de verschillende lichaamsdelen. Ieder lichaamsdeel zit bovendien goed vast aan de basis, waardoor er een stevig geheel ontstaat. Teddy is het in ieder geval nog niet gelukt om een poot, een arm of de staart van de dino af te trekken.

  Op deze afbeelding zie je Teddy op de vloer liggen met zijn lievelingsknuffel

  Tot slot moet je weten dat de dino hondenknuffel en piepje heeft. Zelf vind ik dit een voordeel, want ik weet dat Teddy er gek op is. Bovendien stoor ik mezelf al lang niet meer aan het gepiep. Als dit voor jou wel geldt, kan ik me voorstellen dat je dit juist als een nadeel beschouwt.

  Nadelen

  Net als aan vrijwel ieder ander product zitten er ook nadelen aan de dino hondenknuffel. Zo kan deze dinosaurus voor honden kapot gaan, ook al wordt hij regelmatig als ‘onverwoestbaar’ aangeprezen. Teddy’s dino heeft het een maand of vier volgehouden. Dit lijkt misschien niet heel lang, maar ik was positief verrast. Sommige knuffels van Teddy waren namelijk al binnen een week kapot en sommigen haalde het einde van de dag zelfs niet eens.

  Op deze afbeelding zie je op welke plekken Teddy's dinosaurus is gesneuveld

  Ondanks dat de dino hondenknuffel behoorlijk stevig is, is hij niet geschikt voor puppy’s. De scherpe tandjes van jonge honden snijden makkelijk door de stof heen, waardoor de knuffel binnen de kortste keren kapot is. Wil je deze dinosaurus knuffel graag kopen voor je hond? Dan raad ik je aan om minimaal te wachten tot hij klaar is met wisselen. De kans dat de dino langere tijd heel blijft, is dan namelijk een stuk groter.

  Heeft jouw hond ook een dino hondenknuffel (gehad) en heb je zelf nog specifieke voor- of nadelen ervaren? Dan ben ik benieuwd naar je ervaringen. Laat een reactie achter onder dit bericht of mail me op bas@labradorgids.nl.

  Wat vindt Teddy van de dino hondenknuffel?

  Teddy is helemaal weg van zijn dino hondenknuffel. Ik hoef maar ‘waar is dino?’ tegen hem te zeggen en hij begint zijn speeltje direct te zoeken. Daarnaast pakt hij de knuffel ook geregeld zelf en gaat er dan mee op zijn kussen, de vloer of het vloerkleed liggen om ermee te spelen.

  Als ik op de bank zit, komt Teddy zijn dinosaurus ook geregeld bij mij brengen. Ik gooi hem vervolgens weg, hij haalt hem op en brengt hem weer netjes terug. Dit kan hij lange tijd volhouden. Soms gaat hij na een tijdje uit zichzelf liggen, maar hij weet ook dat het einde spel is als ik het commando ‘klaar’ geef.

  Op deze afbeelding zie je Teddy met zijn dinosaurus knuffel spelen op zijn kussen

  Ik pak de dino hondenknuffel ook weleens vast als Teddy hem in zijn bek heeft. Omdat hij gek is op trekspelletjes, ziet hij dit waarschijnlijk als een uitnodiging om samen te spellen. Ik ga hier alleen niet in mee, want ik vermoed dat de knuffel hier een stuk sneller door sneuvelt. Er komt immers veel kracht te staan op de stiksels, waardoor de dinosaurus open kan scheuren.

  Dino hondenknuffel met korting

  Toen Teddy de buitenkant van zijn dino eenmaal kapot had, heb ik hem hier nog wel een tijdje mee laten spelen. Door de extra laag aan de binnenkant kon hij namelijk nog niet bij de vulling komen. Uiteraard liet ik hem er alleen onder toezicht mee spelen.

  Na verloop van tijd kreeg Teddy ook de binnenste laag kapot. Omdat hij probeerde de vulling eruit te trekken, vond ik het tijd om afscheid te nemen van dino. Ik legde hem op de kast en hier bleef hij een tijdje liggen. Teddy wist maar al te goed waar zijn knuffel lag, want hij stond geregeld voor de kast en keek dan hoopvol omhoog.

  Op deze afbeelding zie je Teddy's oude en nieuwe dino hondenknuffel

  Omdat Teddy zijn dino miste, wilde ik een nieuwe voor hem kopen. Ik was eerst van plan om hem bij Bol te bestellen, maar kwam hem ook op Temu tegen. Hier kostte de knuffel slechts een paar euro, waardoor ik toch mooi wat geld bespaarde. Dit was voor mij uiteindelijk de reden om Teddy’s tweede dino hondenknuffel bij Temu te kopen.

  Temu heeft lage prijzen, maar het is niet altijd interessant om hier te bestellen. Zo geldt er een minimumbedrag van 20 euro voor bestellingen. De reden dat ze dit doen is om ‘meer en lager geprijsde artikelen aan te kunnen blijven bieden en om verzendkosten en milieu-impact in evenwicht te houden’.  Gelukkig zijn er genoeg andere hondenspullen te vinden, waardoor je makkelijk aan dit bedrag komt.

  Een tweede nadeel vind ik de levertijd. Als je een dino hondenknuffel bij Bol bestelt, heb je hem vaak binnen één à twee dagen al in huis. Doordat Temu in Azië gevestigd is, duurt dit aanzienlijk langer. Hierdoor kan het maar zo een week of twee duren voordat je bestelling bezorgd wordt.

  Mijn conclusie

  Ook al is de dino hondenknuffel niet onverwoestbaar, ik zou hem ieder baasje aanbevelen. Als ik zie hoeveel Teddy ermee speelt, kan ik me niet voorstellen dat er honden zijn die deze knuffel niet leuk vinden. Doordat hij gemaakt is van stevig materiaal, kan je hond er lekker op kauwen. Het inwendige piepje maakt deze knuffel extra leuk voor je viervoeter.

  De blik van Teddy toen ik hem zijn nieuwe dino liet zien, was voor mij goud waard. Alleen hierom zou ik deze knuffel zo weer kopen als hij kapotgaat. Teddy pakte de knuffel uit mijn hand en nam hem mee naar zijn kussen. Hij heeft er zelf eerst een hele tijd mee gespeeld. Zijn staart ging als een gek tekeer en hij liep regelmatig een rondje door het huis met het hondenspeeltje in zijn bek.

  Op deze afbeelding zie je Teddy met zijn dinosaurus hondenknuffel op de bank liggen

  Teddy speelt nog steeds elke dag met zijn dino hondenknuffel en ik durf zelfs te stellen dat het inmiddels zijn favoriete speelgoed is. Hij is er zelfs zo gek op dat hij de knuffel vaak eerst ophaalt als ik hem toestemming geef om op de bank te springen. Ik verwacht dan ook dat er nog wel een derde dino hondenknuffel komt, al hoop ik dat deze wat langer meegaat.

  Blijf op de hoogte van alles over labradors!

  Wil je het beste baasje worden voor je labrador? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Labradorgids.nl en ontvang maandelijks handige informatie en leuke tips en weetjes over dit hondenras. Als bedankje stuur ik je GRATIS mijn mini e-book '15 tips voor een gelukkige labrador retriever'.


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds 1 januari 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, durf ik wel te zeggen dat ik dit hondenras inmiddels goed ken. Op Labradorgids.nl deel ik mijn kennis en ervaringen met je, schrijf ik over problemen waar ik tegenaan loop en review ik producten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *