Labrador kopen op Marktplaats

De belangrijkste aandachtspunten als je een labrador koopt via dit platform

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Wil je een labrador kopen? Grote kans dat jij je zoektocht online begint. In dat geval kom je al snel bij Marktplaats uit, want op dit platform worden veel honden van dit ras aangeboden. Daarbij komt dat veel mensen een labrador kopen op Marktplaats. Als je hier nog niet eerder een hond gekocht hebt, zit je ongetwijfeld nog met een aantal vragen. Op deze pagina krijg je antwoord, want ik vertel je hier alles wat je moet weten over een labrador kopen op Marktplaats. De belangrijkste aandachtspunten komen aan bod en bovendien leer je de betrouwbare verkopers van de onbetrouwbare te onderscheiden.

  Marktplaats voor honden

  Op deze afbeelding zie je een moeder met witte labrador pups

  Omdat veel mensen niet goed weten waar zij hun zoektocht naar een labrador moeten beginnen, wordt er vaak een bezoek gebracht aan Marktplaats.Wanneer je hier in de zoekbalk ‘labrador pup’ intypt, krijg je vrijwel altijd een groot aantal resultaten. Niet gek, want veel mensen met een nestje bieden labrador pups te koop aan op dit platform.

  Wie op Marktplaats zoekt naar een labrador pup, krijgt resultaten in heel Nederland te zien. Toch willen veel mensen het liefst een labrador pup uit de buurt, want dit voelt vaak vertrouwder dan wanneer je een pup aan de andere kant van het land weg moeten halen. Blijf je liever dicht bij huis? Filter dan simpelweg in het aanbod door je postcode in te vullen. Geef vervolgens aan binnen welke straal Marktplaats advertenties moet tonen en je krijgt alleen advertenties te zien die hierbinnen vallen.

  Zodra je op de pagina met resultaten beland bent, kun je de verschillende advertenties bekijken. Het valt je snel genoeg op dat er allerlei soorten labradors aangeboden worden. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je het beste eerst bepalen welke kleur labrador je wilt. Kies niet standaard voor de kleur die je het mooist vindt, maar verdiep je in de verschillen tussen de kleuren. Een zwarte labrador heeft bijvoorbeeld een ander karakter dan een bruine en blonde

  Waar moet je op letten bij een labrador kopen op Marktplaats

  Ga je voor het eerst een labrador kopen op Marktplaats? Dan ben je waarschijnlijk hartstikke enthousiast. Logisch, want je kijkt vast al ontzettend uit naar het moment dat jij eindelijk de trotse eigenaar bent van een labrador pup. Loop niet te hard van stapel, want een labrador kopen op Marktplaats kan ook verkeerd uitpakken. Let daarom op de onderstaande punten als je van plan bent om een labrador te kopen op Marktplaats.

  Foto’s

  Advertenties van labrador pups op Marktplaats bevatten vaak meerdere foto’s. Op het merendeel van de foto’s zijn de puppy’s te zien die te koop zijn. Deze foto’s laten je vast en zeker smelten, waardoor je misschien liever vandaag dan morgen een labrador pup koopt.

  De koppies zijn vaak hartstikke schattig, maar het is verstandig om ook naar de rest van het lichaam te kijken. Eventuele lichamelijke afwijkingen vallen je dan misschien direct op. Sommige verkopers voegen ook foto’s van de ouders toe. Hiermee willen zij vaak laten zien dat het een nestje is van twee gezonde labrador retrievers. De kans op gezonde pups is in dat geval een stuk groter dan wanneer één of beide ouders iets mankeert.

  Op deze afbeelding zie je een zwarte labrador pup onder een deken

  Omschrijving

  Wil je een labrador kopen op Marktplaats? Beperk je dan niet alleen tot de foto’s, maar lees ook de omschrijving door die de verkoper aan de advertentie heeft toegevoegd. De omschrijving bevat vaak waardevolle informatie over de pups. Sommige advertenties omschrijven de labrador puppy’s tot in detail, terwijl anderen slechts een korte omschrijving geven.

  Stuit je op een advertentie van labrador pups met een korte omschrijving? Dan wekt dit misschien argwaan. Toch hoeft een korte omschrijving niet te betekenen dat er iets mis is met de labrador pups. Sterker nog, soms is een korte omschrijving juist beter dan een lange. Betrouwbare fokkers zijn vaak druk met de zorg voor de puppy’s, waardoor ze weinig tijd hebben om een uitgebreide omschrijving aan een Marktplaats advertentie toe te voegen.

  Geslacht

  Een belangrijk aandachtspunt bij een labrador kopen op Marktplaats is het geslacht van de hond. In de hondenwereld wordt onderscheid gemaakt tussen reutjes en teefjes. Een labrador reu is een mannetje, terwijl een labrador teef een vrouwtje is. In eerste instantie denk je misschien dat dit niet veel uitmaakt, maar dat is wel degelijk het geval.

  Kies je voor een teefje? Dan moet je weten dat je labrador loops wordt. Als je hier niet op zit te wachten, kun je beter voor een reu kiezen. Besef je wel dat reutjes over het algemeen een stuk drukker zijn dan teefjes. En zo zijn er nog talloze verschillen tussen beide geslachten. Verdiep je daarom goed in de voor- en nadelen van labrador reutjes en teefjes voordat je de knoop doorhakt.

  Op deze afbeelding zie je de voorkant van het complete handboek voor de labardor retriever

  Hoe word ik het beste labrador-baasje?

  Dat lees je in Het Complete Handboek voor de Labrador van Jan Jacobs! Met ruim 25 jaar ervaring in het verzorgen en opvoeden van labrador retrievers is hij de aangewezen persoon om jou alles bij te brengen over dit hondenras.

  Koop je zijn e-book via de onderstaande knop? Dan profiteer je van 5 GRATIS bonussen!

  Koop Het Complete Handboek voor de Labrador

  Prijs

  Tot slot is het verstandig om op de prijs te letten als je een labrador wilt kopen op Marktplaats. Wanneer je naar de verschillende advertenties kijkt, valt het je vast direct op dat de prijzen nogal uiteenlopen. Sommige labrador pups kosten een paar honderd euro, terwijl er voor andere pups meer dan 1000 euro gevraagd wordt.

  Het grote verschil in prijs kan verschillende oorzaken hebben. Zo is een labrador pup met stamboom bijvoorbeeld duurder dan een pup zonder stamboom. Ook de vachtkleur kan de prijs beïnvloeden. Een red fox labrador is bijvoorbeeld zeldzamer dan een zwarte, bruine of blonde labrador. Hierdoor betaal je meer voor een labrador met deze bijzondere vachtkleur.

  De herkomst van een labrador kan ook van invloed zijn op de prijs. Koop je de hond bij een fokker? Dan ben je vaak meer kwijt dan wanneer je hem bij een particulier koopt. In dit laatste geval gaat het vaak om een gelegenheidsnestje. Pups uit zo’n nest worden vaak voor een lagere prijs verkocht dan puppy’s van een erkende en betrouwbare fokker. Een particulier hoeft er immers niet van te leven en voor een fokker geldt dit vaak wel.

  Ga eerst een keer kijken voordat je een labrador pup koopt

  Op deze afbeelding zie je een man die een labrador op Marktplaats wil kopen, maar eerst gaat kijken

  Heb je een mooie labrador gevonden op Marktplaats? Geef dan niet direct aan dat je hem wilt kopen, maar vraag de verkoper of je eerst een keer langs mag komen om te kijken. Schaam je niet om deze vraag te stellen, want het is logisch dat je wilt zien wat je koopt. Zijn er nog meerdere pups te koop? Dan mag je vaak kiezen.

  Als je op bezoek gaat bij de verkoper van labrador pups, mag je de puppy die jij wilt hebben vaak ook even vasthouden. De kans is groot dat je op slag verlieft bent op het kleine beestje. Hoe lastig het ook is, het is niet verstandig om alleen naar de puppy’s zelf te kijken. Ik adviseer je om vooral ook goed om je heen te kijken. Hierdoor krijg je namelijk een goede indruk van de verkoper en de plek waar de labrador pups opgroeien. Deze informatie kun je gebruiken om te bepalen of je de pup wel of niet koopt.

  Leven de pups in een vies hok en komt de verkoper niet bepaald vriendelijk over? Dan vind je het misschien zielig om de pup niet te kopen. De verkoper heeft het vaak snel genoeg in de gaten als jij een pup zielig vindt en zal proberen aan te sturen op verkoop. Het is alleen niet verstandig om je te laten leiden door emoties. Je wilt immers een gezonde labrador kopen. Blijf daarom rationeel denken, al kan dat in zo’n sitautie behoorlijk lastig zijn.

  Stel vragen aan de verkoper

  Als een labrador pup er goed uitziet, denk je misschien dat hij ook gezond is. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Een verkoper zal je dit waarschijnlijk niet vertellen, want dan verkoopt hij de puppy’s niet. Gelukkig kun je dit zelf achterhalen door vragen aan de verkoper te stellen. Wil je de verkoper ondervragen? Dan kun je de volgende vragen stellen:

  • Ben je hobbyfokker of fok je beroepsmatig?
  • Waarom fok je labradors?
  • Wie zijn de ouders en zijn ze gezond?
  • Hoeveel nestjes heeft de moeder al gehad?
  • Hoe is het met de puppy’s uit het vorige nestje gegaan?
  • Wat is het karakter van de ouders?
  • Hebben de puppy’s een stamboom?
  • In hoeverre zijn de puppy’s al gesocialiseerd?
  • Groeien de puppy’s bij hun moeder op?
  • Wat krijgen de puppy’s te eten?
  • Hebben de puppy’s al vaccinaties gehad?
  • Zijn de puppy’s ontwormd?
  • Heeft een dierenarts de puppy’s gecontroleerd?
  • Zijn de puppy’s gechipt?
  • Is er al een begin gemaakt met zindelijk maken?

  Twijfel je? Neem een hondenkenner mee!

  Heb je een mooie labrador gezien, maar ontbreekt het je aan de kennis over honden? Dan twijfel je misschien of je de puppy wel of niet moet kopen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je een hondenkenner meenemen als je gaat kijken bij de verkoper. Er is vast wel iemand in je directe omgeving die het een en ander weet over honden. Vraag deze persoon dan eens om met je mee te gaan.

  Een hondenkenner ziet vaak in een oogopslag of een puppy gezond is of niet. Hij zal de pup die je op het oog hebt ook aan een grondige inspectie onderwerpen om te zien hoe het met zijn gezondheid gesteld is. Als hij geen beren op de weg ziet, kun je de pup kopen. Adviseert hij je om het niet te doen? Zoek dan verder naar een andere labrador pup.

  Teddy gekocht via Marktplaats

  Zelf heb ik mijn labrador Teddy ook gekocht via Marktplaats. Na een korte zoektocht bleek er op zo’n 25 kilometer van mijn woonplaats iemand met een nestje red fox labradors te zijn. Na het zien van de foto’s was ik er direct helemaal weg van, waardoor ik direct een berichtje stuurde. Ik kreeg vrij snel reactie terug dat er nog maar eentje beschkbaar was, waardoor ik direct een afspraak inplande om te gaan kijken.

  Op deze afbeelding zie je mij met Teddy op de arm toen ik bij hem ging kijken

  Bij de verkoper was ik op slag verliefd, zeker toen ik de kleine Teddy vast mocht houden. Terwijl ik hem op mijn armen had, heb ik goed om mij heen gekeken om de omgeving te scannen. Deze zag er gelukkig goed en netjes uit. De verkoper vertelde uit zichzelf al het nodige over de pups en aansluitend heb ik hem nog een aantal vragen gesteld. Hij kon overal duidelijk antwoord op geven, waardoor ik voelde dat het goed zat.

  Dit gevoel werd bevestigd toen ik binnen werd uitgenodigd voor een kop koffie en een gesprek. De verkoper wilde er zeker van zijn dat zijn pups een gouden mandje kregen en daarom stelde hij mij ook een aantal vragen. Omdat het gevoel van beide kanten na dit gesprek nog steeds goed was, werd de verkoop uiteindelijk gesloten.

  Zorg dat je alles in huis hebt voordat je een labrador puppy meeneemt

  Een labrador kopen op Marktplaats is pas aan te raden als je goed voorbereid bent. Helaas zijn er genoeg mensen die een puppy kopen en dan pas nadenken over wat ze allemaal nodig hebben. Hierdoor kan het zijn dat een pup de eerste nacht in een verhuisdoos moet slapen in plaats van in een bench. En misschien heb je zelfs geen labrador voeding en speelgoed in huis voor je pup.

  Wil je dat je labrador pup zich snel thuis voelt? Zorg dan dat je eerst alle spullen koopt die je nodig hebt en haal de pup dan pas op. Omdat niet alle (toekomstige) labrador-baasjes weten wat ze allemaal nodig hebben, heb ik een handige labrador puppy checklist gemaakt. Koop je alles wat op de checklist staat? Dan voelt je huis direct als een warm bad voor een labrador pup.

  Blijf op de hoogte van alles over labradors!

  Wil je het beste baasje worden voor je labrador? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Labradorgids.nl en ontvang maandelijks handige informatie en leuke tips en weetjes over dit hondenras. Als bedankje stuur ik je GRATIS mijn mini e-book '15 tips voor een gelukkige labrador retriever'.


  Bas
  Na meer dan 10 jaar met een zwarte labrador in huis gewoond te hebben, ben ik sinds begin 2022 trotse eigenaar van Teddy, een red fox labrador. Doordat ik al jarenlang met een labrador onder één dak woon, heb ik veel kennis opgedaan over dit hondenras en dit deel ik graag met jou. Ik schrijf onder meer over mijn eigen ervaringen en problemen waar ik tegenaan loop. Hierdoor help ik jou om het beste labrador-baasje te worden!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *